Nieuws

Vrouwe Justitia is blind

Wellicht heeft u wel eens een standbeeld gezien van Vrouwe Justitia, de Romeinse godin van het recht. Afbeeldingen of standbeelden van haar zijn te vinden in veel rechtsgebouwen over de gehele wereld, zo ook in Nederland. Twee dingen zijn altijd te vinden in afbeeldingen van deze Romeinse godin: een zwaard en een weegschaal. Een ander detail wisselt nog wel eens: een blinddoek.

Verder lezen “Vrouwe Justitia is blind”

Vergeving is conflicterend

‘Vergeven en vergeten’, ‘zand erover’, zomaar wat uitspraken die we doen als we een conflict bijleggen. Hoewel deze dingen ook gezegd kunnen worden bij wat heftigere conflicten, zijn dit uitdrukkingen die vaker worden gebruikt bij het type conflict dat vooral berust op een klein misverstand en dit weinig negatieve gevolgen had. In zo’n conflict is het makkelijk om iemand te vergeven.

Verder lezen “Vergeving is conflicterend”

Live

Beste lezer,

Vanaf dit moment, 1 september 2018, is de hele website functioneel en is Hartjes Mediation officieel ‘in business’. De meeste activiteit zal plaatsvinden achter de schermen, maar regelmatig (± elke twee weken) zal er een blogpost verschijnen op deze pagina (en op Facebook) over interessante ontwikkelingen of andere onderwerpen die met mediation te maken hebben.

Verder lezen “Live”

Christelijke Mediation

Conflicthantering, rechtspraak en mediation. Een hele mond vol, maar dat was mijn afstudeerrichting van mijn master Rechtsgeleerdheid aan de VU. Een afstudeerrichting gericht op meer dan de standaard juridische onderwerpen en rechtsgebieden. Psychologische en sociologische aspecten kwamen ook regelmatig naar voren in de verschillende vakken.

In december 2017 vroeg een bevriende psychologe wat ik van plan was na mijn studie. Op dat moment wist ik dat nog niet goed, ik moest nog mijn scriptie schrijven en een tentamen maken, dus ik dacht, ik heb nog alle tijd. Een idee wat in mijn achterhoofd zat, was het beginnen van een eigen mediationpraktijk op christelijke basis.